сряда, 3 октомври 2012 г.

Устойчиво развитие: Форд и Schneider ще предлагат електрически станции в Европа за електрическите автомобили


Шофьорите на електрически автомобили ще бъдат в състояние напълно да презаредият колите си за около три часа благодарение на нови зарядни устройства, които ще бъдат предоставени благодарение на “Форд” и “Schneider Electric”. Това е стъпка напред за постигане на устойчиво развитие.

Производителят на автомобили тази седмица обяви, че ще предложи монтаж на електрическите станции на Schneider Electric EVLINK за електромобили за зареждане в домовете и офисите за все още неуточнена цена. Зарядните устройства ще бъдат достъпни във всяка страна, в която електрическите автомобили Форд са в продажба.


Устройства са съвместими с всички превозни средства, използващи J1772 свещи, които са общи за повечето електрически автомобили, но са оптимизирани за модели на Форд, включително предстоящия Focus Electric. Компанията изчислява, че едно пълно зареждане ще предостави на новия Focus диапазон от 162 км (101 мили).


Клиентите на Focus Electric също ще бъдат в състояние да купуват електричеството си от сертифицирани “зелени” енергийни доставчици, въпреки че говорителка на Форд каза пред BusinessGreen, че британските партньори няма да бъдат обявени докато датата на стартиране на автомобила не е близо. Тя добави, че дружеството няма прогнози за колко зарядни устройства се очаква да бъдат инсталирани, но потвърдиха, че Schneider ще предложи множество зарядни устройства на клиентите.


”Чрез това партньорство ние ще предложим просто, ефикасно и устойчиво зареждане на електрическото превозно средство за всеки клиент на Форд”, допълни Хулио Родригес, изпълнителен вицепрезидент на глобалните операции на Schneider Electric, в изявление. “Това сътрудничество ще спомогне за насърчаване на развитието на пазара на електрически автомобили в Европа.”


Новината идва в същото време, когато производителите на автомобили, представи нови “зелени” модели на автомобилното изложение в Париж. 

Повече по темата за устойчиво развитие може да научите на този сайт.