вторник, 9 октомври 2012 г.

Устойчиво развитие - Осбърн подкрепя инвестиции във възобновяеми енергийни източници и шистов газ

Корпоративна Социална ОтговорностУстойчиво развитие: Канцлер Джордж Осбърн днес подчерта ангажимента си за енергийната си стратегия, която дава възможност за увеличаване на инвестициите в възобновяемата енергия и новите проекти за добив на шистов газ.

В реч пред конференцията на Консервативната партия, която се фокусира силно върху атаката на Лейбъристката партия и не се споменава за изменението на климата или "зелената" икономика, Осбърн заяви, че правителството се ангажира да провежда широка предприемаческа стратегия с цел да се привлекат инвестиции от частния сектор Той каза, че тази стратегия се характеризира с увеличаване на данъчните ставки, които целят да подкрепят строителството на високоскоростна железопътна линия и разширяване на летището, както и инвестиране във възобновяеми източници на енергия и отварянето на резерви на шистов газ под земята.

Публичния ангажимент на канцлера за инвестиарне в енергия от възобновяеми източници е вероятно да бъде приветстван от зеления бизнес и зелените неправителствени организации, особено като се има предвид, че Осбърн имаше роля през лятото за намаляване на субсидиите за развитие на възобновяемата енергия и неговата анти-екологична реторика на партийната конференция миналата година.

Но “празнуването” бе веднага елиминирано от обявяването на канцлера, че правителството ще се направи"щедър нов данъчен режим за шистов газ в Обединеното кралство", предназначени да гарантират, че Обединеното кралство може да съответства със спада на цените на природния газ в САЩ.

Зелените групи веднага отхвърлиха предложението за ненужната субсидия за изкопаеми горива, които могат да бъдат предвестник на по-нататъшни атаки по екологичните норми.
Съобщението проправя пътя за още един висок профилен ред върху енергийната политика, която е вероятно да информира продължаващия дебат между либералдемократите и Министерството на финансите за това дали да се включи целта за декарбонизация за енергийния сектор в предстоящия Закон за енергетиката.

Повече статии и новини може да прочетете на този блог за устойчиво развитие - http://ustoichivorazvitie.wordpress.com/.