вторник, 13 ноември 2012 г.

План за бедствие – може ли това да бъде нова услуга в сферата на финансовите услуги и счетоводството?


Имането на план - това е област, в която счетоводните фирми могат да играят уникална и важна роля. Кой по-добре може да научи уроците на предпазливост и готовност от самите счетоводители? Професията е направила велики неща с преподаване на финансовата грамотност на физически лица, и може да направят подобни неща с подпомагане на клиентите да се подготвят за бедствие.

По-важното, обаче, е, че счетоводителите са в чудесна позиция да учат своите бизнес клиенти. Кой по-добре може да каже на бизнеса от всякакъв мащаб, че се нуждае от създаване на планове, за да се гарантира, че те могат да устоят на всяко едно нещо, което могат да срещнат по пътя си? Това е следната работа - създаване на комуникационни мрежи, оценка на сигурността и достъпността извън площадката за съхранение на данни, преглеждане или препоръчване на застрахователни планове, проучване на алтернативни механизми за офис Точно за такива неща фирмите трябва разчитат на техните счетоводители.

Възстановяването от бедствие е сериозен проблем за вече почти едно десетилетие, така че можем да бъдем доволни, тъй като в резултат на Санди, можете да видите броя на фирмите в областта, които бързо осигуриха собствената си безопасност и жизнеспособност с разширени планове за възстановяване след бедствие и след това достигнаха своите клиенти, като им предложиха помощ в голямо разнообразие от начини.

С риск да изглежда глупаво, това е ценна услуга за хората. Ако приемем, че развивате необходимата експертиза, учите вашите клиенти как да се създаде и изпълни впоследствие план за възстановяване от бедствие, или оценяване на самия план, ще направите силно допълнение към сферите на дейности на вашата фирма.

Но дори и ако не го вземете толкова далеч, дори ако просто направите просто едно питане на вашите клиенти, и предложението към тях да си направят, ако такъв не съществува, е наистина значим принос. Това може да бъде малък урок, но наистина си струва, а счетоводителите наистина могат да го преподадат добре.