сряда, 15 февруари 2012 г.

Устойчиво развитие – Кока Кола прави първи стъпки към цифровото отчитане

На 30 януари 2012 Кока Кола пусна поредния си осми отчет за устойчиво развитие, който е под заглавието „Причини да се вярва”. В усилията на компанията да увеличи прозрачността в цялата си платформа на устойчивостта, тазгодишния отчет беше направен, използвайки feedback-а на заинтересованите страни, като за първи път използва рамката за отчитане на GRI, за достигане на “отлична оценка”. С новите дигитални инструменти, достъпни за повече хора, докладът също е създаден в един уникален формат, който предлага по-лесен достъп през смарт телефони, таблети и други популярни мобилни устройства. За първи път цялото съдържание на отчета е достътпно само онлайн.

„Устойчивостта е в основата на нашата бизнес стратегия в продължение на повече от 125 години” – заяви един от главните чиновници по управление на устойчивостта Беатрис Перес. „След получаване на мнение от различни заинтересовани страни, ние решихме да направим няколко значителни промени в усилията ни за отчитане на устойчивото развитие. В допълнение към повишаване на прозрачността в рамките на съдържанието, ние сме поели цифров подход, за да бъде отчитът по-лесен за ползване и по-достъпен за различните мобилни устройства.

The Coca Cola Company стои срещу ключовите индикатори за сравнение на GRI в областта на икономическата, екологичната и социална и социална ефективност, като оцени с „5-ца” новите насоки на GRI G3.1. Тазгодишния отчет също така получи проверка от друга агенция, което включва одобрението на агенцията за следенето на системите, давайки резултат „5-ца”. Отчетът за устойчиво развитие за 2010/2011 дава задълбочен преглед на усилията за устойчиво развитие на компанията и своите близо 300 партньори, които бутилират. Четирите основни области, които са залегнали на фокус, включват стопанисване на вода, енегийна ефективност и опазване на климата, устойчивите опаковки и здравите общности. Можете да видите отчетът за усотйчивостта на Coca Cola на този уеб адрес - www.thecoca-colacompany.com/sustainabilityreport