понеделник, 7 май 2012 г.

Счетоводна програма по счетоводство

Какво представлява?
Около различните фирми и предприятия се извършват страшно много финансови дейности, и е нужна помощта на счетоводителите за да следят всички тези разходи, данъци и сметки. Като стажант в стажантска програма по счетоводство можете да наблюдавате финансите на компании от различни сектори. Може да бъде бизнес, благотворителна организация, магазин, футболен клуб или дори правителствени фирми. Ще се научите как да правите баланс на сметка, процедирате фактури и плащания, данъчни декларации по ДДС и изготвяне на финансови отчети. В зависимост от това къде работите може да специализирате в само една област - например кпродажби - или да правите всички тези задачи  наведнъж.



Какви са изискванията?
Трбява да бъдете добри в математиката, да имате някакви умения в финансите и да имате добри IT умения (най-вече с електронни таблици), ако целите кариера в счетоводството. Човек който се занимава със счетоводството също трябва да е честен и да може да се разчита на него, тъй като работата е свързана с поверитална и важна информация и всичко трябва да бъде добре организирано. Изключително важно е също да следите всички новости в финансовите среди. Вие не искате да консултирате някого с погрешното решение, ако днешната икономика предлага друго много по-добро и клиентите ви със сигурност няма да се върнат при вас отново. Силно търговско чувство също е доста необходимо. Така или иначе, също толкова важно е да бъдем комуникативни и добри с хората и да се наслаждавате на предизвикателството да помагате на другите да постигнат своите финансови цели.

Какво получавам от този стаж?

Повечето стажанти се квалифицират като счетоводни асистенти, чиновници за кредитен контрол, счетоводни чиновници или финансови помощници, всички от които помагат на счетоводителите в дневните им дейности. Освен това, ще получавате добра заплата.

Защо е полезно?
В стажантската програма се добиват най-много знания от практиката, и стажът е важен фактор за намиране на работа впоследствие в счетоводството. Затова и изборът на мястото, където ще се проведе стажът, също е от съществено значение.