понеделник, 15 октомври 2012 г.

Не само аритметика – задачи по математика за четвърти и пети клас


Основните направления по математика за четвърти клас по математическата учебна програма са логиката на числата, както и числови операции, алгебра, геометрия и пространствен смисъл, измерване и анализ на данни и вероятност. Тази година се очаква те да знаят основните умножения и деления. 
Те ще определят дали две фракции са еквивалентни или не са еднакви и ще се научат да добавят и изваждат фракции чрез чертежи, статистики, проблеми и алгоритми. В четвърти клас по математика учениците използват голямо разнообразие от инструменти и процедури за измерване на дължина, площ, обем и периметър. Те изследват ъглови мерки, обучават се за общите ъгли от 45 °, 90 ° и 180 ° (прав ъгъл). Те ще се научат да използват тези ъгли като отправна точка за измерване на други ъгли. В пети клас по математика, учениците се учат да овладяват понятия и механиката на умножение и деление, включително развиване на асоциативни и дистрибутивни свойства. Учениците от пети клас по математика са научени да намират фактори на номера, включително на правилата за делимост. В пети клас те се размножават от правомощията на 10, демонстрирайки модели. Те идентифицират и прилагат правила за делимост на 2, 3, 4, 5, 6, 9 и 10, както и използват модели за идентифициране на перфектни квадрати 144.

Шести до осми клас по математика - По-сложна геометрия, проблеми, и алгебра

В шести клас по математика, учениците се изграждат върху това, което са научили в пети клас по математика, което ги довежда до десетичната система, намиране на фактори на номера 100 и умножение на десетични дроби до стотни. Те сравняват знака след десетичната запетая на фракции, и извършват операциите, в задачите по математика, като събиране, изваждане, умножение и деление на чисsla с знак след десетичната запетая. Това ще бъде една вълнуваща година, пълна с нови, сложни математически понятия. В седми клас децата по математика ще научават за десетични числа, проценти, експонати, научна нотация, съотношения, и корен квадратен. Седми клас по математика ги отваря до по-добро разбиране на техники за измерване, геометрично и алгебрично мислене. В осми клас по математика, учениците работят с положителни и отрицателни числа, експонати и редът на операциите, както и научна и стандартна нотация. Те научават повече за работа с цели числа, фракции, смесени числа, десетични числа, и числа.